Dit zijn de voordelen van een schouderbrace!

Dit zijn de voordelen van een schouderbrace!

Wanneer je problemen ondervindt aan één of meerdere schouders zal je kunnen vaststellen dat het interessant kan zijn om daarvoor gebruik te maken van een schouderbrace of een zogenaamde immobilisator of nachtspalk. Voor een dergelijke brace geldt dat ze in het bijzonder wordt gebruikt om tijdens de nacht de schouder te immobiliseren tegen het lichaam aan. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de schouder niet langer over de mogelijkheid beschikt om te draaien waardoor de pijn kan worden verlicht. Dat is wel zo fijn voor de vele mensen die elke nacht opnieuw wakker liggen door de pijn die ze ervaren in hun schouder. Het spreekt voor zich dat een dergelijke brace niet alleen kan worden gebruikt om tijdens de nacht, maar ook om overdag de schouder te immobiliseren.

Wat is een schouderbrace precies?

Indien je een schouderbrace van naderbij gaat bekijken wordt meteen duidelijk dat ze is opgebouwd uit twee verschillende onderdelen. Het gaat hierbij enerzijds om een sling en anderzijds om een immobilisatieband. Voor de sling geldt dat je ze eveneens kan dragen zonder dat er daarbij eveneens gebruik wordt gemaakt van een immobilisatieband. Op deze manier is het nog steeds mogelijk om de schouder gewoon vrij te bewegen. Voor de immobilisatorband geldt dat ze bevestigd wordt met zogenaamde klittenband aan de slag waarna ze om de bovenarm en torso heen gaat. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de schouder gefixeerd wordt tegen je lichaam aan.

Wat kan je verwachten van de voordelen?

Er zijn meerdere redenen aan te halen waarom het de moeite waard kan zijn om te overwegen om een dergelijke schouderbrace te gaan dragen. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat zo’n brace gebruikt kan worden bij tal van uiteenlopende aandoeningen. Denk hierbij aan onder meer:

●  Wanneer er sprake is van een luxatie of een ontwrichting;

●  Bij het revalideren na een operatie aan de schouder;

●  Wanneer er sprake is van een slijmbeursontsteking in de schouder;

●  Bij een peesontsteking in de schouder;

●  Bij schouderinstabiliteit;

●  Indien je geconfronteerd wordt met een kneuzing of zwelling aan de schouder;

Ook op het ogenblik dat er sprake is van een overbelasting van de schouder kan het de moeite waard zijn om over te gaan tot het gebruikmaken van een schouderbrace. Wanneer je hier gebruik van maakt zal je dan ook kunnen vaststellen dat je zowel op korte als op lange termijn op de nodige interessante voordelen zal kunnen rekenen.

Hoelang dien je zo’n schouderbrace te dragen?

Wanneer duidelijk is geworden dat het dragen van een schouderbrace ook voor jou interessant kan zijn resten er vervolgens uiteraard nog een aantal vragen. Eén van de vragen waar je rekening mee zal willen houden heeft te maken met de periode waarin je een dergelijke brace moet dragen. Met andere woorden, volstaat het om de brace slechts enkele dagen te dragen of heb je behoeften aan een langere periode waarin je ze moet dragen? In ieder geval zal in de praktijk duidelijk worden dat je er goed aan doet om op dit vlak het advies op te volgen van een ervaren fysiotherapeut. Op die manier en alleen op die manier zal je immers concreet kunnen achterhalen hoelang een dergelijke brace gedragen dient te worden. Dit is immers altijd afhankelijk van jouw eigen persoonlijke situatie.Meer informatie nodig? Ga naar deze website.

schouderbrace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *