Wat weet jij van acupunctuur Eindhoven?


Acupunctuur is een geneeswijze waar steeds vaker voor gekozen worden. Ook praktijken acupunctuur Eindhoven worden steeds vaker bezocht. Helaas zijn er nog veel onwaarheden te vinden rondom de werking van acupunctuur. We zullen daarom een aantal van deze fabels bespreken, zodat de verkeerde informatie niet langer verspreid wordt.

Fabels rondom acupunctuur

Allereerst denken veel mensen dat acupunctuur pijn doet door de naalden die in de huid worden geprikt. Niets is minder waar: je voelt er vrijwel niets van. De naalden zijn namelijk zo dun dat je ze niet zal voelen zitten. Je zult slechts tintelingen ervaren, maar deze worden voornamelijk als prettig ervaren. Als je langsgaat voor acupunctuur Eindhoven kun je er dus vanuit gaan dat de behandeling pijnloos zal verlopen. Een andere fabel is dat de acupunctuur alleen wordt uitgevoerd op de precieze plek waar je last hebt. Het klopt dat de nadruk zal komen te liggen op de meridiaanpunten die zich op de zere plek bevinden, maar daar blijft het niet bij. Acupuncturisten geloven dat alles in het lichaam in verbinding staat met elkaar, daarom worden de naalden over het hele lichaam aangebracht. 

Is acupunctuur wetenschappelijk bewezen?

Dan is er de fabel die nog het vaakst de ronde doet over het internet, namelijk dat acupunctuur niet wetenschappelijk bewezen is. Dit is echter wel degelijk zo! In China, Australië, Zwitserland en in de Verenigde Staten is acupunctuur een bewezen geneeswijze. De WHO heeft zelfs een lijst naar buiten gebracht met de klachten die acupunctuur kan behandelen. Op deze lijst staat o.a. het behandelen van bloeddrukproblemen, menstruatiepijn en pijn in het gezicht. 

 

Verder denken mensen vaak dat er geen opleiding nodig is voor het uitvoeren van acupunctuur, maar dit is niet waar. Om een gecertificeerde acupuncturist te worden zul je een vierjarige opleiding moeten volgen. Je kunt er dus vanuit gaan dat er bij een praktijk acupunctuur Eindhoven gespecialiseerde behandelaars werken. 

Afspraak maken voor acupunctuur Eindhoven

Nu je goed geïnformeerd bent over de onwaarheden rondom acupunctuur, zullen we de feiten nog even kort op een rijtje zetten. Met acupunctuur wordt door middel van naalden de doorstroming van bloed en energie gestimuleerd. Een betere doorstroming zorgt ervoor dat pijnklachten en psychologische klachten worden verminderd. Bovendien zorgt een behandeling acupunctuur Eindhoven voor een afname van stress en vermoeidheid. Bij een sessie worden er 2 tot 60 naalden in de huid geplaatst, dit aantal hangt af van de klachten waarmee je kampt. Tijdens een behandeling acupunctuur Eindhoven zul je niets te hoeven doen en hoef je enkel tot rust te komen. 

 

Woon je in de buurt van Eindhoven en wil je graag een afspraak maken voor acupunctuur? Bekijk dan een van de vele praktijken die acupunctuur Eindhoven aanbieden en ga op onderzoek uit welke consultant het beste bij jou past. Deze keuze maak je door te kijken naar de precieze behandelingen die ze aanbieden en of dit op jouw precieze klachten aansluit. Als je op de website van een consultant te weinig informatie kan vinden, is het altijd een goed idee om telefonisch contact met de praktijk op te nemen. Woon je overigens niet in Nijmegen maar bijvoorbeeld  in de Nijmegen? Niet getreurd, er zijn namelijk ook tal van opties voor acupunctuur Nijmegen.